Du har netop bundet sløjfe på en storstilet makeover af din stue. Alligevel føles det, som om der mangler et eller andet.

Blandt møblerne findes det pureste genbrugsguld, vasen er dit yndlingsdesign, og planter såvel som gardiner sidder lige i vitrineskabet.

Hvad er det så, du har glemt?

Tag nu et kig på dine vægge. Hvis rigtig mange nøgne kvadratmeter nymalet væg stirrer tilbage på dig, er det nok her, du skal stoppe op. For du har sandsynligvis glemt at øse lidt indretningspassion ud over de lodrette flader. Har du ikke før haft plakater hængende, bør du gå på jagt og opdage  deres evne til at give stuen et stort indretningsmæssigt ansigtsløft. Og der findes også en plakat til dig, uanset hvilken stil du bekender dig til.

Hos UnikPlakat.dk drømmer vores plakatdesigner (det er mig :-) ) om fantastiske farver og former. Alle vores plakater designes, trykkes og pakkes i eget hus og fås ikke andre steder end hos os. Derfor kan vi stå inde for både originalitet og kvalitet.

Manger du inspiration, og er du nysgerrig, så læs med og få 7 bud på pragtfulde og unikke plakater at indrette dit hjem med.

7 lækre plakater til din stue

Plakater med guld

Du finder flere forskellige typer plakater med guld i shoppen. Eksempelvis fine, gyldne omrids af smukke planter eller lidt tungere geometriske former med gylden overflade. Vores bykort plakater fås også i en lækker mørk version, hvor vejnettet er gyldent, og vandet en rustrød farve.

Vores alkohol ink plakater med guld er noget af det nyeste, vi har føjet til plakatudvalget. Disse plakater har jeg lavet med en særlig teknik, hvor udvalgte farver flyder ud og danner smukke mønstre. Hvad mønstrene forestiller afhænger af øjet, der ser. Jeg ser selv stjernetåger og kommer til at tænke på alle de fascinerende dokumentarer, der findes om universet. Hvad ser du?

Plakater med guld

Når jeg er tilfreds med det mønster, som farverne danner – og jeg kasserer mange i processen! – kommer jeg til guldet. Guldeffekten er et resultat af flere lag farve, som skal rumme såvel guldets farvedybde og dets refleksion af lyset. Til sidst står man med en art digitalt bladguld. Det er ikke helt nemt, men det er så smart. Og det bedste ved det hele er, at guldfarven og -effekten ser knaldgodt ud sammen med langt de fleste farver.

Hos UnikPlakat har vi to serier af guldplakater. Denne ene hedder ”Oh my gold”, mens den anden hedder ”Gold edging”. Jeg har lavet de to serier med samme teknik. Forskellen er, at i den første serie fås guldplakaterne op til 50×70 cm, mens de i den anden serie fås op til 70×100 cm. Jeg er også så småt begyndt på en serie med sølveffekt, som jeg kalder ”Silver lining”. Jeg fylder løbende flere plakater med guld og sølv ind under kategorien kunstplakater, så hold øje 😉

Plakater med fugle

Ligesom med guldplakaterne har vi også forskellige typer plakater med fugle. Under fanen ’Plakater til soveværelset’ finder du Birds-serien. Det er en række plakater med søde, pangfarvede fugle og skønne citater om kærlighed.

Hvis life quotes og hyggefilosofi ikke lige er din kop te, og du foretrækker de mere naturtro motiver, kan jeg anbefale vores plakat med havens fugle.

Den er en af vores absolutte bestsellere og har for nylig fået selskab af endnu en fugleplakat, nemlig skønne fugle fra kyst og strand. Mine mange fugleplakater afslører nok, at jeg har lidt af et fugle-crush. Fugle er så kloge, smukke og sjove, at de kan bruges til enhver type illustration. Men her altså de mest Sebastian-Klein’ske fugle i vores sortiment 😉

Praktiske plakater

Her hos os har vi en kategori, vi kalder praktiske plakater. Selvom det praktiske umiddelbart kan lyde usexet, så er det det bestemt ikke. I hvert fald er det tydeligt under formiddagspakkeriet, at den kategori rummer vores mest populære plakater.

Lad mig forklare.

De praktiske plakater kunne lige så godt hedde lærings til voksne (og nogle også til børn). Eksempelvis har vi sendt bunkevis af cocktailplakater afsted til en masse hyggedanskere. Vores cocktailplakat rummer 20 håndtegnede drinks, hver med navn og opskrift, og hver cocktail har såmænd også fået sin egen plakat. Efter samme princip har jeg lavet vores smoothieplakat med 30 smoothieopskrifter.

Plakat med sommerfugle

Vores skønne sommerfugleplakat og plakaten med bier og mariehøns lærer dig navnene på de respektive dyr, så du bliver lidt klogere på vores skønne natur. Og forhåbentlig vil du få lyst til at passe bedre på de bier og sommerfugle, som desværre svinder i antal derude i haven.

Plakater med masser af farver

Jeg er vild med farver. Jeg er vild med at kigge på dem, og jeg er vild med at bruge dem.

Tag nu pink. Som mange andre små skolepiger er min datter smaskforelsket i pink. Og jeg forstår hende godt. Pink kan noget. Der er så meget energi, glæde og sommer i koncentreret pink, og tør du hænge den op på din væg, vil du med det samme føle, at jeg har ret.

Hvad med at drømme dig væk til en fransk fortovscafé? Eller ned i et par fabulous stiletter? Eller vær med til at fejre den fuldstændig vanvittige side, som vores allesammens dejlige katte gemmer på og viser frem engang imellem.

Farverige pink plakater

Så pink up 😉

Kunstplakater i mørke farver

Nu springer vi altså ned i den modsatte grøft, ned til den mørke farvepalette med sorte, grå og brune nauncer. For de kan også noget.

Jeg indrømmer, at farverne har det med at snige sig ind på mange af mine plakater. Men så engang imellem får jeg en ide. Noget med skumring og silhuetter, der må prøves. Som jeg før har fortalt, kasserer jeg mange af mine skitser, fordi de ikke udtrykker det, jeg havde tænkt, da jeg gik i gang.

Men ikke de her. Dem valgte jeg med det samme at beholde, fordi jeg er så tilfreds med dem. Jeg har lyst til at kigge på dem. Tænke over, hvad der sker på billedet og blive et øjeblik i den stemning, det spreder i ming.

Jeg håber, at du også har lyst til at kigge på dem. Måske endda så meget lyst, at de skal hænge hjemme hos dig.

De sjove og finurlige

Under fanen ’Plakater til stuen’ finder du en samling plakater, der hedder ”Det alt for fiffige næb”. Denne fugl med de store øjne er, ligesom de andre motiver, hjemmegjort. Men mit forhold til netop den her fugl er alligevel lidt specielt. For selvom jeg har tegnet alle plakaterne, så er der forskel på at tegne en kop kaffe – som man jo godt ved lidt om hvordan ser ud, før man går i gang – og så den der spøjse fætter. Jeg tror, jeg startede med at tegne hans enorme fødder. Herefter fik han sine øjne, og til sidst kroppen. Et sted indimellem fandt jeg ud af, at der ikke var plads til et hoved 😊

Sjove plakater til soveværelset

Så nu består han altså af en fjerdragt med øjne. Og det, der skulle have siddet på hans hoved, må nu sidde på øjnene. Sådan er det, når fantasien bestemmer. Hver plakat har sin egen farvede fugl og et fiffigt lille gruk om livet.

Lige nu er der 7 forskellige fiffige næb, men jeg vender helt sikkert tilbage til de store øjne og fødder, for jeg er bare forelsket i ham. Han er så hyggelig at tegne – først med blyant, siden digitalt. Og så er han en charmetrold, der får folk til at smile. Så glæd dig til flere af hans slags i fremtiden 😉

Plakater med tekst

Vi har mange plakater med tekst. De tekstplakater, jeg vil fremhæve her, er definitionsplakaterne. Her er teksten nemlig i fokus – både i form af sjovt indhold og som vægdekoration i sig selv.

Definitionsplakater er plakater med ren tekst. Nogle definitionsplakater rummer definitionen, som du vil finde den i en ordbog. Sådan er det ikke hos os. Her er teksten en kæk definition af et begreb eller en person, som de fleste har et eller andet forhold til. Det, der gør plakaterne sjove, er, at definitionen er sat på spidsen. Men andre ord zoomer vi helt ind og definerer kun en enkelt brik af det, der udgør den udtømmende forklaring af begrebet eller personen.

Ikke overraskende er vores mest populære definitionsplakater dem med kaffe og hygge. Derefter følger hund, kærlighed og ægteskab. Og bedsteforældre får også en plads på listen.

Hvis du ikke har set vores plakater med definitioner, så hop ind og kig dig lidt omkring. Jeg udfordrer dig til at holde masken og ikke smile en eneste gang 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl mig, når der kommer nye spændende plakater
Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager du automatisk i de konkurrencer og giveaways, vi løbende afholder.
icon
Min kurv
Din kurv er tom.

Når du lægger varer i kurven, kan du se dem her.