Unikke plakater
Dansk design
Høj papirkvalitet
Rigtigt glas
Fri fragt fra 499,-
Levering: 1-3 hverdage
Vores kunder har givet os en bedømmelse på 5 ud af 5 stjerner på TrustPilot
5 af 5 stjerner på TrustPilot

Børn og følelser – når man er lille, føles alting større

Er du forælder til småbørn, har du sikkert hørt om en følelsesplakat.

Følelser børn - Plakat med følelser

Men hvorfor er det nu lige, at en plakat med følelser er oplagt til børneværelset?

Det er der en rigtig go’ grund til, ka’ du tro.

Og den skal du høre om her.

En følelsesplakat kan være din livline

Jeg har børn.

Det har du måske også.

Hvis du har, ved du, at hver dag byder på små mennesker med store følelser. Følelser, som børnene ofte ikke helt forstår og derfor ikke kan sætte ord på. Det er vores opgave at hjælpe dem. Jeg ved ikke med dig, men jeg har tit haft lyst til at ringe til en ven.

Men det kan man jo ikke gøre hver gang.

Derfor tænkte jeg på, hvordan jeg med min blyant kan lave et redskab, der hjælper børn og deres voksne med at tale om de store følelser, vi alle sammen kender.

Og det redskab er vores nye følelsesplakat.

Første skridt på vejen er at lære vores børn, at følelser er en naturlig del af det at være menneske. Den erkendelse er faktisk forudsætningen for følelsesmæssig intelligens, eller, med andre ord, evnen til at håndtere egne og andre menneskers følelser.

Samtaler om følelser, især dem med mundvigen nedad, er aldrig lette. Derfor kan det være en stor hjælp at have illustrationer tæt på som støtteben, når vi skal fortælle og forklare.

Men før vi skal snakke om fordelen ved at have en plakat med følelser, skal vi forbi lige noget, der hedder anerkendelse.

Alle følelser er okay

Jeg er hverken pædagog, psykolog eller lærer, men der skal ikke meget research (eller livserfaring for den sags skyld) til at konkludere, at anerkendelse er vigtig.

Børn skal vide, at følelser er okay.

Når vi oplever vores små børn have en stærk reaktion af vrede eller frustration, kan det ske, at vi siger ting som:

”Stop nu det med et der!”

eller

”Nu gider jeg ikke lige, at du bliver sur igen!”

Jeg taler af erfaring.

Kender du det?

Jeg ved godt, at det er en skidt måde at tackle en begyndende nedsmeltning på. I stedet for kunne en god, anerkendende samtalestarter være at sige:

”Jeg kan se, at du er vred lige nu.”

På den måde fortæller vi barnet flere ting. For det første at vi genkender følelsen, fordi vi også føler den engang imellem. For det andet at det er normalt at føle sig vred eller ked af det eller frustreret. For det tredje anerkender vi, at følelsen er der, og at det er i orden at føle den.

Brug vores nye følelsesplakat med 12 illustrationer

Billeder, tegninger og illustrationer er en slags bindeled mellem følelser og ord. De gør det nemmere for børn at forstå og udtrykke deres følelser.

På plakaten kan I se 12 velkendte følelser, som alle børn og voksne kender, men som børn har sværere ved at håndtere. Sammen kan I kigge på de mange børn og tale om, hvordan hvert barn har det.

Udgangspunktet kan også være, at barnet føler noget, som det har svært ved at udtrykke, men som det måske kan pege på i stedet for.

Det er svært at få børn til at læse i dag, fordi – skærm. Men børn er vilde med historier og karakterer, og læsning udvikler empati. I børnebøger vejer illustrationerne tungt i forhold til at fange opmærksomhed og følge med i handlingen. Derfor er børnebøger også en oplagt mulighed for at tale om udtryk og følelser, eksempelvis under go’natlæsningen. Børnene opdager, at følelser er allevegne, i alle mennesker. Og ved at tale om det, udvikler de et sprog til at forklare, hvordan de har det indeni.

Følelser kan også tegnes

Det ville gøre mig rigtig glad, hvis min følelsesplakat kan inspirere til et par kunstværker hjemme hos dig.

Så frem med papir, farvekridt og en opfordring til at tegne følelser.

Hvordan ser frustration ud i hovedet på dit barn? Hvilken farve har tryghed? Og hvad er den rigtige form til og figur til glæde?

Den kreative kanal er også en dør til gode samtaler om følelser.

Når børnene lærere at identificere, forstå og udtrykke deres følelser, kan vi sammen gå videre til håndteringen af dem. Her er også mange strategier. Mere samtale. Tæl til 10. Rolig musik. Åndedrætsøvelser. Eller måske pause på værelset. Og en åben invitation til altid at bede om hjælp, når det behøves.

Og husk, at børn lærer af at kigge på dig og mig. Derfor er det der med at håndtere følelser også en voksenopgave. Du ved, den med også at tælle til 10 selv, så man undgår en overreaktion foran sit barn. Den er vi vist alle sammen skyldige i at have begået. Måske en plakat med følelser også kan anbefales til os 😊

Som forældre er det vores store opgave at lave ny voksne, der kan rumme egne følelser. Voksne, som kender deres egne værdier og grænser.

Sikken opgave.

Fortæl mig, når der kommer nye spændende plakater
Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager du automatisk i de konkurrencer og giveaways, vi løbende afholder.
icon
Min kurv
Din kurv er tom.

Når du lægger varer i kurven, kan du se dem her.