Definitionsplakater

Definitionsplakater

Plakater med definitioner er en spøjs genre af plakater. Definitionsplakaterne består af en tekst – ofte helt sort – på en hvid flade. Hvem der i sin tid fandt på at smække et begreb op på en plakat og tilbyde en alternativ definition er jeg ikke helt klar over, men ideen er god.

Nogle plakater med definitioner er lavet som et opslag i en ordbog ville se ud. Du ser et begreb, og under begrebet står lydskriften, så du ved, hvordan du skal udtale ordet – selvom du nok sjældent er i tvivl. Under lydskriften kommer teksten, som afslører, hvad ordet betyder. Teksten er altså det, der gør plakaten til en definitionsplakat. Den her opsætning er flot at se på, men indholdet er en smule kedeligt, hvis du spørger mig. Det ved jeg ikke, om du gør, men nu hvor du er her, vil jeg fortælle, hvordan jeg har forsøgt at gøre vores definitionsplakater lidt mere interessante. Og det har at gør med lidt skæve og alternative definitioner.

For den alternative definition er netop det, der gør den her slags plakater til sådan en god ide. Derfor er vores plakater ikke designet som det typiske ordbogsopslag, der forklarer, præcis hvad ordet betyder. For det ved du godt. I stedet har jeg valgt at zoome ind – langt ind – på en lille del af den betydning, mange af os tillægger de forskellige begreber. Lad os udvælge et par eksempler blandt de plakater med definitioner, du kan finde i shoppen hos os.

Vi starter med begrebet kærlighed, som hører til vores mest solgte definitionsplakater. Kærlighed er fortryllende og romantisk. Varm og boblende. Men du opdager først, hvad ægte kærlighed er, når livet sætter den på prøve. For det er nemt at elske, når det hele er lyserødt. Meget sværere er det, når du oplever din partners mest ucharmerende sider – dem har vi jo alle sammen et par stykker af. Derfor er essensen af ægte kærlighed at finde lige der, hvor du formår at elske din partner hele vejen igennem en udfordrende hverdag med børn, træthed, sygdom eller åbne døre til toilettet.

En anden plakat definition, som vi ofte printer og indrammer, er kaffen. Kaffe dufter af noget, der er faldet ned fra himlen. Og så har kaffen den særlige egenskab, at den kan tøjle monsteret i alle os B-mennesker, som ikke er særlig omgængelige før kl. 10. Det forsøger jeg med min alternative definition af kaffe at gengive 😊

Plakater med definitioner, der får smilet frem

Definitionsplakater er en populær kategori inden for vægdekoration. Hvorfor mon det er sådan? Jeg tror, at hovedårsagen bag definitionsplakaternes publikumstække er humoren. For hvem kan ikke lide at opleve noget, der får dem til at smile?

Men plakater med definitioner er kun sjove, hvis de fleste mennesker kan genkende sig selv i den meget karikerede og smalle definition. For eksempel er det ret typisk for søskende, at de elsker hinanden højt og vil gå gennem ild og vand for hinanden. Trods dette stærke bånd og den store kærlighed er der hver dag tusind konflikter blandt brødre og søstre. Konflikter, der ofte drejer sig om grinagtigt små ting, som når man tager en oplader, der ikke er ens egen.

Vores plakat definitioner er altså den pure sandhed – i hvert fald en del af den. Og det gør dem svært underholdende. For der er jo ingen, der har bedt os om at lægge en hånd på biblen og sværge, at vi kun fortæller sandheden, hele sandheden og intet andet end sandheden. Det minder mig om, at vi også har definitionsplakater med både biblen og religion 😊

Fortæl mig, når der kommer nye spændende plakater
Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager du automatisk i de konkurrencer og giveaways, vi løbende afholder.
icon
Min kurv
Din kurv er tom.

Når du lægger varer i kurven, kan du se dem her.