Plakater med stjernetegn

Plakater med stjernetegn i par – 2 x 12 plakater med stjernetegn, datoer og karaktertræk

En stjernetegn plakat er en smuk vægdekoration, der på den ene eller anden måde forestiller eller fortæller om netop dit stjernetegn. Der er 12 stjernetegn i Dyrekredsen, som på græsk hedder zodiakos, eller blot zodiak. Undrer du dig over, at du hører plakat stjernetegn omtalt som zodiacs og zodiac posters, er det forklaringen.

Nogle plakater med stjernetegn viser en kunstnerisk gengivelse af det stjernebillede, der hører til dit stjernetegn. Andre viser, hvilke særlige karaktertræk der gør sig gældende for et menneske født i eksempelvis skorpionens eller jomfruens tegn.

Når man skal designe stjernetegn plakater er mulighederne uendelige, fordi der jo ligger en kreativ proces bag tilblivelsen. Måske skal der være en baggrund for stjernebilledet, eller også skal stjernerne ligge på den bare flade. Stjernebilledet kan være præcist eller meget kunstnerisk, og der kan være forskellige informationer under stjernerne, som beskriver de respektive stjernetegn. Selv synes jeg, at stjernebillederne er ret fascinerende, så da jeg skulle designe vores stjernetegn plakat, var det vigtigt for mig at lave så præcise stjernebilleder som muligt og inkludere alle stjerner. Selve stjernen er håndlavet i flere lag for at få det helt rigtige udtryk og et flot lys.

Stjernetegn plakat med datoer og latinske navne

Jeg ved ikke med dig, men jeg kan aldrig huske perioderne for de forskellige stjernetegn – ikke engang mit eget, som er krebsen. Jeg startede med at lave plakaten med stjernetegnet krebs, og jeg besluttede, at plakaten skulle vise datoerne for den periode, der afgør, om man er født i krebsens tegn. Der er således datoer på alle plakater, uanset om du søger en plakat med stjernetegn vædder, vandmand eller vægt.

Jeg hører til en af de sidste årgange, der havde latin i gymnasiet. Det siges at være et dødt sprog, men jeg kan nu godt lide latin. Og vælger du en stjernetegn plakat fra UnikPlakat, viser den dig da også, hvad dit stjernetegn hedder på latin. Jeg kan eksempelvis aldrig huske, hvad skytte og stenbuk hedder på latin. Ganske praktisk er det så, at du får plakater med stjernetegn, der husker dig på det gamle latin. Her kan du se, at skytte hedder sagittarius, og stenbuk-plakaten oplyser, at du her har at gøre med en capricorn. Smart, ikke?

Plakater med stjernetegnenes særlige kendetegn

Er du vild med stjernetegn, stjernebilleder og horoskoper, interesserer du dig sikkert også for hvert stjernetegns særlige kendetegn, der kommer til udtryk i personligheden. Derfor har vi også lavet en stjernetegn plakat med det græske stjernetegn samt karaktertræk for alle stjernebilleder.

Leder du efter store plakater til stuen, og vil du gerne hænge dem parvis op, er dette sæt med to matchende stjernetegn plakater et rigtig godt bud. Vidste du eksempelvis, at en krebs er meget følsom, en tvilling meget snakkesalig og en tyr meget rolig? Det kan du – og alle dine gæster – læse om på vores plakater med stjernetegn og karaktertræk. Med på disse plakater er desuden det smukke, græske symbol for alle stjernetegn.

Historien bag stjernetegn plakaten

Går man på jagt efter historien bag astrologi, horoskoper og plakater med stjernetegn, finder man hurtigt ud af, at det er en broget affære. Der er spor mange hundrede – ja, tusinde år tilbage i tiden. Rent geografisk er det ikke meget bedre. Der findes både græsk (du husker zodiac posters fra tidligere?), hinduistisk, indisk, kinesisk, babylonisk og islamisk astrologi, og hvori forskellen består, og hvilken der er den mest originale, har vi slet ikke plads nok til at gå i dybden med her. Hovedtrækkene er dog, at man troede på en sammenhæng mellem stjernernes positioner på fødselstidspunktet og rundingen af den personlighed, som det pågældende menneske fik.

Astrologiens havde desuden sin storhedstid, før man fandt opdagede, at det er solen, og ikke jorden, der er centrum for vores solsystem. Det geocentriske verdensbillede er det med jorden i centrum, mens det, vi bekender os til i dag, hedder det heliocentriske verdensbillede. Den skal du skrive dig bag øret, hvis du vil forstå, hvordan det nu lige er, man inddeler himlen i 12 stjernetegn. Den er nemlig lidt tricky.

Plakater med stjernetegn med datoer – men hvor kommer datoerne fra?

Som jeg fortalte dig i begyndelsen, finder man stjernetegnene i den såkaldte Dyrekreds. Som vi også har fået på plads, er det altså jorden, som kredser om solen, og jordens bane om solen kaldes ekliptika. Ekliptika er en cirkel, og cirkler er som bekendt 360 grader. Deler man den op i 12, får man vinkler på hver 30 grader.  Hvert stjernetegn i Dyrekredsen har således sit eget 30 grader brede felt på cirklen (himlen).

Grundet jordens rotation ser det ud, som om solen bevæger sig over stjernehimlen gennem alle stjernetegnene. Det var derfor, at man engang troede, at jorden stod stille og var universets centrum, og solen bevægede sig omkring os. Dengang sagde man derfor, at solen eksempelvis bevæger sig gennem stjernetegnet vædderen (0 – 30 grader på ekliptika) i perioden 20. marts til 20. april. Er man født i det tidsrum, er man altså vædder af stjernetegn. På vores stjernetegn plakat med vædder står der dog 21. marts til 20. april, og forklaringen kommer i til om et øjeblik.

Faktisk ser det bare ud, som om solen bevæger sig mellem stjernebillederne. I virkeligheden står solen bare foran, fordi stjernebilledernes mange stjerner er enormt meget længere væk end solen. Solen (altså jorden!) bevæger sig ca. 1 grad hver dag, fordi der er 365 dage på et år. På den måde ”varer” hvert stjernetegn i én måned og får sin periode, som vi så kan bruge som dekoration på vores plakater med stjernebilleder.

Der kan være en dags forskel på, hvornår perioderne starter og slutter. Det skyldes, at vædderen starter ved forårsjævndøgn, som falder på enten 20. eller 21. marts. Nogle vædder stjernetegn plakater viser 20. marts, og nogle d. 21, ligesom de resterende 11 plakater for skudt deres datoer. Begge dele er korrekt.

I dag er himlen inddelt i hele 88 stjernebilleder. Men bare rolig. Vi har ingen planer om at modernisere vores stjernetegn plakater og lave hele 88 plakat stjernetegn, som ingen alligevel nogensinde har hørt om.

Fortæl mig, når der kommer nye spændende plakater
Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager du automatisk i de konkurrencer og giveaways, vi løbende afholder.
icon
Min kurv
Din kurv er tom.

Når du lægger varer i kurven, kan du se dem her.