Line art plakater

Line art plakater hitter – skal der også hænge en stregtegning hjemme hos dig?

Line art plakater er populære som vægdekoration. Men hvordan kan det være, at noget så tilsyneladende simpelt som stregtegninger på print finder vej ind på væggen i så mange stuer og soveværelser? Det skyldes nok, at deres minimalistiske udtryk passer rigtig godt ind i vores skandinaviske indretningsstil, hvor vi godt kan lide det rene, det enkle og det lyse. Desuden er der noget fascinerende – ja, nærmest dragende ved de sort/hvide  line art plakaters enkelhed. Selvom der ikke er ret meget på plakaten, kan man slet ikke lade være med at kigge.

Hvad er line art egentlig for noget?

Stregtegning, skitsering eller one line drawing – kært barn har mange navne. Når vi taler om line art plakater med enkle stregtegniner, har vi at gøre med en grundlæggende måde at tegne på. Derfor er det også en meget gammel teknik, som har over 70.000 år på bagen. Dengang var der naturligvis stadig et par dage til stregtegning plakaten blev opfundet, så derfor tegnede folk på sten, som for eksempel dem i afrikanske klippehuler, hvor mange tegninger stadig er at finde i dag. Når man arbejder med stregtegning, har man hverken skygger, nuancer, farver, gradienter eller andre effekter til at hjælpe. Det hele hviler på den rene streg, som til gengæld står smukt og klart frem på den hvide baggrund.

Stregtegning – enkelt, men ikke nemt

Kunstnere har ikke altid fået lige meget anerkendelse for at bruge stregtegning som metode, fordi den i perioder har været anset som simpel i ordets allermest negative forstand. Men skindet bedrager, for det enkle kan sagtens være ganske kompliceret at arbejde med og derfor ret imponerende, når det er professionelt udført. Af den årsag værdsættes line art kunsten da også højt i dag. For at lave en æstetisk tilfredsstillende stregtegning, der kan blive til din næste one line drawing plakat, kræves nemlig en god forståelse for rummet og motivet. Uden en sådan forståelse er det ikke muligt at gengive noget som helst med blot en streg. Hvorfor ikke? Fordi lige så smuk stregen kan være, lige så bedragerisk og afslørende kan den være, hvis den ligger det forkerte sted på papiret.

Når man laver en one line plakat eller blot håndtegning på papir, anvender man typisk en sort streg, der er uniform eller varierer i tykkelsen, lidt ligesom en kalligrafipen. Eventuelle skyggen er ikke effekter, men blot flere streger på de rigtige steder. Line art kan være naturtro gengivelser af kroppe, dyr eller ting, men de kan også være mere abstrakte tegninger, som repræsenterer en oplevet virkelighed snarere end virkeligheden selv. Vidste du, at berømte malere som Picasso og Da Vinci brugte streger til at fremstille deres berømte motiver? Stregtegninger kender du måske også fra modeverdenen, hvor designere smider om sig med stilfulde skitsetegninger af kroppe iført smukke kreationer.

Line art plakater når det skal være stort

Med pen og papir i hånden er der ingen grænser for, hvad man kan skabe med sin streg. Derfor har vi mange forskellige motiver i vores kategori med line art plakater. Nogle af de mest efterspurgte søgninger efter skitsetegninger er eksempelvis line art plakat med ansigt, hænder eller et kys. Stregtegninger af kvindekroppens silhuet og mand og kvinde i kærlig omfavnelse er også ganske populære.

One line drawing plakater egner sig godt til dig, der vil have et plakatprint i stort format som 50×70 cm eller 70×100 cm. Hos os kan du få din plakat indrammet op til den størrelse, der hedder B2 (50×70 cm). Vi ville gerne kunne tilbyde dig at indramme vores helt store plakater på 70×100 cm, men det er vanskelig at få sådan en ramme sikkert hjem til dig med leverandør. Derfor nøjes vi med at sende dig plakaten i rør, hvis du leder efter store plakater til stuen.

Men husk, at såfremt 50×70 cm er lige din størrelse, kan du få hele pakken her. Vi synes, det er lækkert at kunne putte en smuk one line plakat eller andet motiv i kurven og vide, at plakaten kommer indrammet med posten. Alt, hvad du skal gøre, er at hænge din nye stregtegning plakat op på væggen. Ja, faktisk behøver du ikke engang at gøre det. One line drawing plakater gør sig rigtig fint, selvom de blot står på reolen, hylden eller på det bare gulv. Kan du se, hvor nemt det er?

Der findes altså ikke noget godt argument for ikke at gå på opdagelse i vores kategori med line art posters, hvis du også elsker den udtryksfulde, sorte streg.

Fortæl mig, når der kommer nye spændende plakater
Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager du automatisk i de konkurrencer og giveaways, vi løbende afholder.
icon
Min kurv
Din kurv er tom.

Når du lægger varer i kurven, kan du se dem her.