Alfabetplakater

Alfabetplakater til børn

Alfabetplakater til børn består af en skøn kombination af det dekorative og det fornuftige. Kendskabet til det dansk-norske alfabets 29 bogstaver er indgangen til at lære at læse og skrive det danske sprog. Det kendte ordsprog ”når man kan sin abc, kan man meget mere end det” er så sandt og så aktuelt som aldrig før. Netop derfor er det at finde under mangt en alfabetplakat.

Alfabetplakater – bogstaver i børnehøjde

Mange skoler ar læsning og skrivning allerøverst på dagsordenen, og børn begynder at lære bogstaverne allerede, når de træder ind i klassen første gang. I 0. klasse begynder arbejdet med alfabetet, som i første omgang naturligvis er en omgang volapyk for et lille barn.

Præcis derfor er alfabetplakater så god en ide. Ved at have en plakat med alfabetet hængende, får barnet mulighed for hele tiden at se på bogstaverne og deres former. Som alle andre alfabeter består det danske alfabet af en række symboler. Disse symboler skal barnet lære at koble sammen med lyde. Du behøver ikke nødvendigvis en abc plakat med dyr og tegninger for at lære dit barn om bogstavernes lyde, men illustrationer kan gøre det sjovere og nemmere for barnet sammenkæde bogstavet med dets lyd. En plakat med alfabetet giver anledning til at tale om, at et bogstav faktisk kan have flere lyde. Noget, som godt kan være lidt vanskeligt i begyndelsen, men som barnet nok skal lære med tiden. Når barnet har fået en forståelse for sammenhængen mellem bogstav og lyd, kan det begynde at lære at sammensætte lyde til stavelser og siden til ord.

Det er således meget grundlæggende for at lære at læse, at børn er fortrolige med alfabetets elementer. Hvis barnet ikke har opdaget forbindelsen mellem bogstav og lyd, gør det læringsprocessen en hel del sværere. Kender barnet ikke bogstaverne godt nok, risikerer man, at det vil forsøge sig med udenadslære – altså at huske, hvordan et ord ser ud rent visuelt, og hvad det betyder, i stedet for at kunne stave sig frem til det gennem kendskab til bogstaverne og deres lyde og egenskaber.

Lær alfabetet med en sød og flot læringsplakat

Hvordan går du så i gang med at lære barnet om alfabets fantastiske egenskaber? Hvordan gør du barnet interesseret i bogstaver? Det spurgte jeg også mig selv om. Men det er faktisk ikke så svært. Måske kender du det fra dine egne børn, men min datter begyndte helt af sig selv at interessere sig for, hvilke bogstaver hun skal bruge til at skrive sit eget navn. Hun har fået en gammel computer af mig, og på den sidder hun og skriver bogstaver. Derfor ved jeg, at alfabetet på plakat – og især alfabetplakater med dyr – er et hit. Jeg gør skriftstørrelsen på computeren stor og sætter nogle gange farver på bogstaverne, og det er nok til, at hun har en fest. Hun kan ikke holde koncentrationen ret længe foran computeren, og når den ligger i skuffen, er bogstaverne jo væk. Men en abc plakat hænger altid på væggen, og når hun får øje på den, fortæller hun ivrigt om de bogstaver, hun kan genkende.

Stort udvalg af abc plakater til print

Du har brugt meget energi på at indrette børneværelset, og vægdekorationerne skal naturligvis ikke komme på tværs af din indsats. Heldigvis kan du få din bogstav plakat i mange designs. Du kan vælge den klassiske plakat med en fredelig font på hvid eller anden ensfarvet baggrund. Du kan vælge en stærkere kontrast og købe en abc plakat med hvide bogstaver på sort baggrund. Vi har også bogstav plakater med vokaler og konsonanter, med store og små bogstaver og endelig den populære plakat med bogstaver og illustrationer. Så til de små: lær alfabetet allerede i dag – i hvert fald små bidder af det. Kombiner eventuelt en plakat med bogstaver med en talplakat – så er de mindste godt underholdt og allerede på vej til at kunne læse, skrive og tælle. Vi udvider hele tiden vores kategori med flere læringsplakater, så kig forbi engang imellem, og se vores nyeste plakater med bogstaver og tal.

Fortæl mig, når der kommer nye spændende plakater
Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager du automatisk i de konkurrencer og giveaways, vi løbende afholder.
icon
Min kurv
Din kurv er tom.

Når du lægger varer i kurven, kan du se dem her.